Els secrets de l’ecoedició

21 febrer, 2011

Ramon Arribas, director del CADS, Marta Escamilla, del Centre Tecnològic LEITAT, Miguel Ángel Soto, de Greenpeace, Àngel Panyella, d’edicions Pol·len Jordi Bigues, autor del llibre, van ser les persones encarregades de presentar Els secrets de l’ecoedició.

Durant l’acte que va tenir lloc ahir a ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona, a més de presentar la publicació Els secrets de l’ecoedició, les activitats de formació i difusió que està impulsant el Grup d’Ecoedició de Barcelona per sensibilitzar els gremis d’editors, llibreters, bibliotecaris, indústries gràfieques, escoles i centres de formació i disseny sobre els impactes ambientals del sector editorial i com reduir-los mitjançant l’ecodisseny.

Des del Centre Tecnològic LEITAT es va presentar Greening Books, un projecte europeu de la convocatòria Life+, que s’està desenvolupant conjuntament amb El Tinter i Simpple. L’objectiu del projecte és millorar el comportament ambiental de llibres i revistes en el procés d’edició, i un dels resultats previstos és l’obtenció d’un patró de consum i producció en el sector de l’edició mitjançant la realització d’un anàlisi de cicle de vida de les etapes de producció; la definició d’indicadors ambientals; el desenvolupament d’una eina per calcular la petjada ecològica de les publicacions; la definició de millors pràctiques i la seva aplicació en experiències pilot; així com la creació d’una “etiqueta” que proporcioni als consumidors informació sobre el compliment ambiental i la petjada de carboni de les publicacions.

 • Inici
 • Qui Som?
 • Som RÍE
 • Documents
 • Parlaments celebrats
 • Glossari
 • Eines educatives
 • El Món del paper
 • Notícies
 • Agenda
 • Multimèdia
 • Poesies
 • Newsletter
 • Fòrum
 • Contacte