Ken trenca amb Barbie pels embalatges

15 juny, 2011

Clica damunt la imatge per veure el vídeo.

No ha estat un problema d’infidelitats, o que Barbi es gasti tot el pressupost en roba i cremes de bellesa. Tampoc ha estat el fet de que Barbi eclipsa la carrera professional d’en Ken o qualsevol tipus de desavinences… no. El problema és molt més seriós. Ken ha descobert que Barbi és implicada en la destrucció de les selves d’indonèsia. Coooom?

Per Ken ha estat molt dur adonar-se’n e d’aquesta realitat. Barbi és fabricada per Mattel, la més gran empresa de joguines del món. Para embolicar i presentar aquestes joguines, les empreses que fan l’empaquetament per a Mattel fan servir paper i cartró fabricat per Àsia Pulp & Paper, la pitjor empresa paperera del món, implicada en la tala de les selves i torberes d’indonèsia. L’activitat d’aquesta empresa paperera no sols està destruint els boscos, també condemna a l’extinció a espècies emblemàtiques com l’ orangutan i el tigre de Sumatra.

Ken ha parlat sèriament amb Barbi i li ha dit: «I love you my darling, però sols tornaré amb tu quan Mattel deixi de ser còmplice de la destrucció de las selves… goodbye».

Segueix el consum de paper obtingut en condicions d’extrema destrucció

L’associació ecopacifista Greenpeace Internacional ha publicat un informe titulat Com l’empresa Asia Pulp & Paper juga amb la desforestació (juny, 2011). L’objectiu d’aquest estudi és evidenciar la manca de garanties i traçabilitat del paper, de com es fan servir enganyifes i de com els editors, impressors, compradors de paper no poden al·legar desconeixement. El Parlament de l’Ecoedició 2010 ja va fer esment clar d’aquest problema i el Grup d’Ecoedició de Barcelona està disposat a denunciar a les empreses que no assumeixen les mínimes responsabilitats en la compra de paper.

L’any Internacional dels Boscos que es celebra enguany ens revela clarament que, malgrat Indonèsia és lluny de casa, la petjada ecològica del paper a casa nostra li manquen les mínimes garanties de que s’hagi fet en condicions de mínim respecte a l’entorn. I com es fan servir certificacions ambientals enganyoses el que és un abús, per un costat, i una manera de rentar-se les mans del que és cada vegada més evident.

Indonèsia és el tercer estat del món pel que fa al rànquing d’emissors de gasos amb efecte d’hivernacle, darrera Xina i Estats Units. Una bona part d’aquestes emissions són el resultat de la destrucció ecològica. És a dir, aquelles emissions s’haurien de computar aquí, si fem servir productes sense la mínima exigència ambiental.

Com l’empresa Asia Pulp & Paper juga amb la desforestació

Document de dotze pàgines

http://www.greenpeace.org/espana/Global/espana/report/bosques/sector_juguetero_deforestacion_indonesia.pdf

Una informació més detallada sobre les evidències incloses a l’informe presentades al document és disponibles a:

www.greenpeace.org/app-toying-with-extincion

www.greenpeace.org/espana/es/Trabajamos-en/Bosques/Indonesia/

APP ha contestat al repte plantejat per Greenpeace, però no en la direcció de rectificar o evideniar el que calgui per certificar escaientment que els boscos que gestiona o dels que en treu els productes per fer-ne paper, són tractats sosteniblement. En un anunci al diari Le Monde, afirma que «per descobrir la nostra implicació a favor de la biodiversitat, cal seguir la traça». L’anunci mostra una petjada d’un felí sobre el fang rogenc. El text que l’acompanya diu més o menys «APP es pren molt seriosament la seva missió de preservació ambiental i dóna suport a diferents programes de conservació: 106.000 hectàrees del Santuari del Tigre a Senepis; 10.000 ha a la Preservació Natural de Taman Roja; 172.000 ha dedicades a la Reserva de la Biosfera a la regió de Giam Siak Kecil, programa especialment reconegut pel programa L’Home i la Biosfera de l’Unesco, així com el Kutai Orangutan Programme. Per a que la nostre empresa prosperi, sabem que l’ambient en el que nosaltres treballem, ha de prosperar també».

Publicitat d’APP a Le Monde el 4 de juny de 2011.

 • Inici
 • Qui Som?
 • Som RÍE
 • Documents
 • Parlaments celebrats
 • Glossari
 • Eines educatives
 • El Món del paper
 • Notícies
 • Agenda
 • Multimèdia
 • Poesies
 • Newsletter
 • Fòrum
 • Contacte